torstai 2. helmikuuta 2012

Olen rikas

Olen rikas,
rahani tallessa,
pimeällä taivaalla.

Risto Rasa

Tämä on ollut ihana viikko. Pitkiä lenkkejä koiran kanssa metsässä, omatahtisia kirjoitustöitä. Pitkästä aikaa inspiroitunut olo.

Rikkautta on omistaa aikaa.


Mies on kerännyt meille vuosien varrella divareista isoa runokirjastoa. Tällä viikolla on tullut luettua paljon sieltä. Loppuun ikisuosikkini Leif Färding.

Iltapäivä,
auringonpunainen musiikki
yli seinieni olen,
riemua.
Minä elän,
vielä tänään
katson kaikkea
kevenevin jäsenin.

8 kommenttia:

 1. Aika on kaikkein arvokkainta, sillä sitä on elämä täynnä, ja sen kun oivaltaa on totisesti rikas !
  Ajattele tilannetta, jossa sanotaan: "ei mul oo aikaa, kun mä käyn töissä ja on nää lapset ja nää harrastuksetkin ja tää remontti ja kaikkee...ei mul oo aikaa nauttia mistään ja elää oikeesti." ??? Joku juttu mättää ja pahasti.
  Aika koetaan hirvittävänä peikkona oli sitä mukamas liian vähän tai liian paljon, kun sitä ei todellisuudessa ole ollenkaan. Huomaa/huomatkaa ristiriita ensimmäisen lauseen kanssa ;) !

  VastaaPoista
 2. Tuo ylin runo on ihana, tuttu.
  Olen kaivanut ulos aurinkoon, kun vauva on pidätellyt pakkasten takia neljän seinän sisällä. Ehkä ymmärään aavistuksen siitä, miltä ulkonaliikkumiskielto voi tuntua. Onneksi sentään voi ihana kaunista pakkassäätä ikkunasta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus. Kiitos ja lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Wihtori kirjoittaa tuossa yllä asiaa. On kurjaa, ettei ihmiset osaa arvostaa ja rakastaa omaa elämäänsä, sitä, mitä siinä tällä hetkellä on. Tulee uusia, toisenlaisia aikoja. Nyt on näin. Ja jos näin ei ole hyvä, ei ole pakko jatkaa samalla tavalla.

  Oma etukäteen jäsentämätön ja aikatauluttamaton aika on tärkeää ja arvokasta. Vaikka eläisikin uraputki-ruuhkavuosielämää, voi kalenteriin varata päivän, jolle ei suunnittele yhtään mitään, ei edes niitä mukavia "kun ei koskaan ehdi" -tekemisiä.

  Kiitos Marikka, että tuot meille ajattelemisen aiheita.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa seesteiseltä. Lisää tuollaista sinulle, ja meille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Onnellinen teksti ja hienoja miehiä, nuo kaikki kolme - sinun divareista runokirjastoa kokoava miehesi mukaan lukien. Leif Färding on minunkin suosikkejani, "kolibri arktisella lintulaudalla", sanoi Hannu Tarmio hänestä. Aika osuvaa. (Meillä mies perui tyttären ratsastustunnin huomiselta, kenenkään ei tarvitse lähteä minnekään. Ihanaa!)

  VastaaPoista
 7. Tuli jotenkin tosi onnellinen olo tätä lukiessa. ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.