keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ihastuin

Vaikka omavaraistan ja pyrin välttämään turhaa ostelua, kosmetiikan itsetekemislinja ei minua kauheasti houkuta. Saippuan valmistusta voisi joskus kokeilla, mutta kasvorasvat haluan edelleen ostaa kaupasta ja sertifioiduilta tekijöiltä.

Työn kautta tuli taannoin tutustuttua lähes kaikkiin luomumerkkeihin ja nyt löysin tuotteen, joka mielestäni on erityismaininnan arvoinen: Laveran My Age-sarja, jonka vaikuttavat aineet ovat valkoinen tee ja karanjaöljy. Karanjaöljy toimii luonnollisena UV-suodattimena eli sen pitäisi suojata pigmenttiläiskiltä (en silti ihan luottaisi tähän, vaan pistäisin keväisiin puutarhahommiin kasvoille myös aurinkovoidetta).

Päivävoide on ihanan tuoksuinen eikä yhtään niin öljyinen ja mahdoton kuin lähes kaikkien muiden luomusarjojen ikääntyvän ihon rasvat. Esimerkiksi muuten mainioiden Dr Hauchkan ja Weledan antiage-voiteet ovat omalle sekaiholleni ihan liian rasvaisia. Kun nyt kuitenkin olen jo yli nelikymppinen, luomusarjojen sekaiholle tarkoitetut päivävoiteetkaan eivät enää käy. Sopivan tuotteen löytäminen on siis ollut pidemmän etsinnän takana.

My Age-sarjan seerumi on myös loistava: ei liian rasvainen, levittyy hyvin. Tuoksu on sama kuin päivävoiteessa. Hinnat ovat luomulaatuisille antiage-tuotteille mielestäni aika maltilliset: päivävoide 25,60, seerumi 27,50. Hinnat poimin Laveran omilta sivuilta, muualta saa ehkä halvemmalla.ps. Nyt kun olen taas palannut balettitunnille ja vanha rasitusvamma hetkittäin vihoittelee, on tullut käytettyä nilkkaan Argitalin Arnikavoidetta. Se oikeasti auttaa, suosittelen!
Arnikavoidetta on tehnyt pitkään myös Weleda, mutta nykyään sitä ei meinaa saada enää mistään muualta kuin nettitilauksella ulkomailta. Minusta on hassua, että Suomessa ei puhuta arnikin tehosta mitään, jos vertaa esimerkiksi keski-Eurooppaan, jossa arnikkia suosittelevat lääkäritkin. Meillä on käytetty arnikaa lapsillekin kaikkiin pieniin ruhjeisiin ja vammoihin.

6 kommenttia:

 1. Minä opin vasta yhdessä tilaisuudessa, että ihon ikä on eri kuin oma ikä vuosissa :) Sopi minulle loistavasti, sillä jos olen 47 - niin ihoni kuulemma 36... ;) Eli usein - kuulemma - tuijotetaan purkin lukuja, kun pitäisi miettiä ihon kuntoa ja laatua jne. Minun tapauksessa ikääni vastaavat tuotteet olisivat liian raskaita. No, paras ja edullisin kauneudenhoitovinkki tulee tässä : luontaistuotekapuasta iso purkki kylmäpuristettua kookosöljyä, jota voi käyttää sekä ruuan laittoon että ihanan tuoksuisena öljynä kasvoille, huulille, käsille, koko vartalolle... Ja mikä parasta - kun mies antaa pusun - hän saa vitamiinit kaupan päälle :) Suosittelen :) Minulla on pienissä rasioissa kookosöljyä (sehän on talvella kiinteää, kesällä juoksevaa) erilaisissa pussukoissa, joita eämässäni tarvitsen... jumppakassissa, työlaukussa...jne. :)

  VastaaPoista
 2. Kookosöljykin kokeiltu. Ei sovi sekaiholle, kuten eivät sovi muutkaan öljyt. Tulee näppylöitä.:)

  VastaaPoista
 3. Minulla on normaali iho mutta en silti osaisi laittaa kookosöljyä naamaan paitsi joskus saunan jälkeen. Tuntuisi, että ei siihen päälle voi laittaa meikkiä. Öljyä kyllä muuten kuluu, nytkin on kolmen litran pönikkä enää puolillaan.

  Sanotaan, että iholle ei pitäisi laittaa mitään mitä ei voisi syödä. En ole vielä löytänyt yhtä sitruksen hyväntuoksuista ja ihanasti imeytyvää vartalovoidetta kuin Biothermin, joka on kaukana luomusta...Ihoni ei pahemmin kylläkään kaipaa "rasvaa", lähinnä saunan jälkeen tulee rasvattua.

  Luultavasti kaikkein eniten ihon kuntoon vaikuttaa se mitä laittaa suustaan alas.

  En ole mittauttanut ihoani, mutta yleensä minua luullaan kymmenen vuotta ikääni nuoremmaksi. Toivottavasti se ei johdu lapsellisista jutuista! ;)

  Luultavasti hyvät rasvat ovat parasta sisäistä kosteutusta iholle. Esim. Udo"s oil, jossa omegat ovat oikeassa suhteessa ja chiansiemenet, jotka hakkaavat kalaöljyt pitoisuuksillaan kuusi nolla ja ovat synkassa kasvissyöjän etiikan kanssa. Niin, ja sitten vielä se kookosöljy!

  VastaaPoista
 4. Osaatko suositella jotain arnika voideltta? Katselin iherbistä mutta siellä on niin monia... Terv.ingrid

  VastaaPoista
 5. Ingrid: Voin suositella juuri tuota Argitalin arnikkivoidetta, sitä nyt on ainakin saatavissa. Linkistäni näkyy tiedot siitä. Weledan on hyvä myös, mutta jos Helsingin ympyrätalon apteekista ei sitä enää löydy (näin olen kuullut), Weledaa voi tilata netin kautta ulkomailta.

  VastaaPoista
 6. Heippa vielä! Löysin Punnitse&Säästä -liikkeestä Arnikkivoidetta (Argitalin), hyvältä tuntuu balettikurssin rasittamassa alaselässä :) Kiitokset vinkistä! Terv ingrid

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.