sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Takapihafarmariksi?

Esikoinen sai pari päivää sitten lisää siunailtavaa, kun Amazonin paketista tupsahti meille nämä kirjat:


Nämä kaksi meillä ennestään jo olikin. Mutta koska asumme omakotitalossa emmekä oikealla tilalla, niistä ei ole ollut minulle mainittavaa hyötyä:


Seymourin kirja ainakin helposti nujertaa aloittelevan omavaraisuus-entusiastin. Se kun kattaa aivan kaiken mahdollisen siitä, miten teet nahasta omat kenkäsi (kasvatettuasi ensin kys. eläimen ja teurastettuasi sen) siihen, miten teet itse tiiliä, lankaa, olutta ja aurinkopaneeleita. Aina Seymouria hetkenkään luettuani alan väsyä, kun tajuan että tuollaiseen elämään eivät kenenkään rahkeet nykypäivänä riitä. Ainakaan minun.

Siksi innostuin kovasti näistä uusista kirjoista, sillä niissä tuntuu olevan sentään jotain rajaa. Uusimmat kirjat luettuani voin raportoida onko Backyard Homesteading-hommassa onnistumisen mahdollisuutta vai siedättivätkö kirjat pikemminkin minut irti koko haihattelusta. Esikoinen oli ainakin tyytyväinen, kun - selailtuani (vasta) hetken eläintenkasvatuskirjaa puuskahdin: kotieläimiä meille ei ainakaan tule! 

Viime aikoina vastaan on tullut erityisen paljon pysäyttäviä vauvoja. En tarkoita muuten vain söpöjä. Tarkoitan sellaisia, joiden edessä aikuinen tuntee itsensä heti alkeellisemmaksi ja tyhmemmäksi. Viime yön kuistijuhliimme osallistui juuri tämmöinen erityisen viisas tapaus.

Kun seuraavaa Dalai Lamaa aletaan aikanaan hakemaan, vinkkini korkea-arvoisille munkeille on, että etsinnät kannattaa ulottaa Helsingin suunnalle.

6 kommenttia:

 1. Tuossa vauvassa on sitä jotain. Tuleva henkinen johtaja, ehdottomasti!

  Aino

  VastaaPoista
 2. Pitäisiköhän tilata nuo backyard homesteading- kirjat. Kuulostaa hyvältä. Meillä alkaa olla sellainen takapihan farmi, vaikkei varsinaista maatilaa olekaan. Ollaan aloiteltu viiriäisillä ja possulla ja tietysti vahannes- ja hedelmätarhalla.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen tuota The Backyard Homestead-kirjaa, se oli näistä kolmesta ehdottomasti paras! Tuo Mini Farming oli aika pettymys. Kirjojen mukaan hyödyllisin eläinlaji (perheisiin, joissa syödään lihaa) kasvatettavaksi pienellä pihalla on muuten kani. Tarvitsevat vain vähän tilaa ja lisääntyvät kuin...no, kanit. Myös Jamie Oliver hehkuttaa aina niitä kanipaistejaan. Itselle ajatus niiden listimisestä tuntuu kuitenkin hieman ylivoimaiselta..-/

  VastaaPoista
 4. Meillä on kani, mutta jotenkin sen syöminen tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta. Tuntuu, että jos hankkisin "lihakaneja", niillä ei voisi ainakaan olla nimiä. Angorakaneista vähän kiinnostuin erään blogin pohjalta, niistä kun saisi "villaa". Viiriäisiä olen kyllä itse valmistanut ruuaksi. Ne ovat tuntuneet tarpeeksi persoonattomilta, eivät niinkään lemmikeiltä.

  VastaaPoista
 5. Mammukka, joissain noista kirjoista annettiin neuvoksi kaniasiassa, että kuulemma auttaa kovasti, jos pitää erillisiä lemmikkikaneja, ja muille (siis niille lahdattaville) antaa vain numerot. Hmm...?:)

  VastaaPoista
 6. Tänään postimies soitti kesken työpäivän, että on meidän oven takana Amerikasta tulleen paketin kanssa. Hetken löi tyhjää ennen kuin tajusin, että kirjat on saapuneet. Nimittäin nuo Backyard...-kirjat. Ja kolmas joka on nimeltään The homesteading handbook. Malta ensi yönä nukkuakaan kun tekee mieli tutustua kirjallisuuteen :D Kiitos kirja vinkistä! Sain muuten eilen luettua loppuun sinun kirjasi. Tunnistan niin itseni monin paikoin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.