torstai 18. elokuuta 2011

Maissia, kääpiövuohia ja viinipulloja

Viljelyvuosien karttuessa olen huomannut, että elokuu on palstaviljelijälle kuukausista kiireisin. Sadonkorjuu, pakastaminen ja säilöminen, taimien siirrot ynnä se kaikki, mikä talon suhteen piti muka tehdä kesällä ja mitä nyt sitten yrittää vimmalla saada aikaiseksi.
Tänä vuonna, kun on raivannut kalenterin tyhjäksi aivan kaikesta muusta kuin pakollisesta työstä, elokuu ei ensimmäistä kertaa ole tuntunut läkähdyttävältä. Ohi ovat meneet Juhlaviikot ja muut ehdottomat elotapahtumat, mutta sillä ei ole väliä. Kun itse ei ole ollut aivan puhki, on jäänyt energiaa esimerkiksi kutsua ystäviä kuistille iltaa istumaan.
Olen parina iltana syönyt itsekasvatettua maissia. Luomumaissit eivät ole ihan niin säntillisen näköisiä kuin kaupasta ostetut, mutta niiden maku menee aivan eri sfääreissä.




Onneksi talvi kohta tulee, sillä kuttu-innostus on taas huolestuttavasti kiihtynyt. Mistä sekin taas tuli? Liiallisesta Dervaesin perheen blogin lueskelusta? Nyt vasta hoksasin sen, että Dervaesien vuohet ovatkin kääpiövuohia. Minivuohi kuulostaa tosi kompaktilta ja taajamaystäväliseltä. Ne eivät tarvitsisi ehkä ihan yhtä korkeita aitauksia? Hollywoodin hulluudessa niitä pidetään näköjään myös sisälemmikkeinä.
Jos ekonäkökohtia ajattelee, ja esimerkiksi oikein lämpimän tilan tarvitsevia afrikkalaisia kääpiövuohia, tuntuu hulluudelta ruveta rakentamaan kahdelle vuohelle erillistä lämmitettyä rakennusta. Tässä postauksessa pohdittiin kiinnostavasti, joskin hieman vaikeaselkoisesti, missä vuohta oikein kannattaisi pitää, ja päädyttiin lopulta kasvihuoneeseen. Hmm…?
Entä jos joku (siis ihan hypoteettinen henkilö…J) sattuisi omistamaan erillisen, mäen puolella olevan, toistaiseksi rakentamattoman, ikkunallisen kellarin, josta on erillinen kulku suoraan takapihalle? Kanafoorumeilla jotkut ovat paljastaneet rakentaneensa oikein toimivia, erillisellä ilmanvaihdolla pelaavia kanaloita kellareihinsa, vaikka se periaatteessa taitaa olla laitonta. Mitenköhän olisi parin kääpiövuohen laita? Miksi niitä saa pitää koiramaisina sisälemmikkeinä, mutta ei kellarissa omassa pikku mininavetassaan?




PET-pullojen väitetty ekologisuus ei ole ihan niin vakuuttavaa, mutta meillä nämä kiertävät hyvin oman huushollin sisällä. Viini on hyvää sekä edullista ja Greener Planet-firmalla on paljon hyviä ekolupauksia sivuillaan. Pullot pelittävät myöhemmin hienosti oman pihan marjoista tehdyn mehun pulloina.

5 kommenttia:

  1. Vai että olisi hypoteettisella henkilöllä sellainen tila! Mielenkiinnolla odotan, tuleeko sinne (ensin) kanoja vai vuohia...

    Niin ja onnittelut maisseista! Meillä syödään kesäkurpitsaa ja perunaa, kesäkurpitsaa ja perunaa, ja niin edelleen.

    VastaaPoista
  2. täömä kesä on ollut antoisa kaikki ovat saaneet hyviä satoja, mitä ovat kylväneet sitä niittäneet..

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Iloksesi kerron, etteivät vuohet tarvitse välttämättä lämmintä tilaa edes talvipakkasilla. Kuiva ja vedoton tila, paksu pehkukerros ja lämmin vesi riittävät. Eivätkä ne nyt niiin korkeaa aitaa tarvitse...

    Meidän pikkutilan aloittelevasta blogista löytyvät pukkipojat, jotka asuvat pihatossa, joka oli ennen puuvaja!

    http://aigalia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Liisa: Pitänee ainakin odottaa, että esikoinen muuttaa pois kotoa. Hän kun jo ilmoittanut, että "kuolee häpeästä", jos rupean tämän enempää häröilemään.:)

    Aikatherine: Totta, loistokesä oli!

    Arla: Oih, mitä pukkeja! Ja mukava blogi sinulla, rupeankin seuraamaan...

    VastaaPoista
  5. Sitten on vielä kääpiövuohen ja suomalaisen vuohen risteytyksiä Katajavuorella. Ymmärtääkseni sitä maitoa sitten riittää enemmän kuin omiksi tarpeiksi...söpöjä ne kyllä on =)

    Virvukka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.