perjantai 8. huhtikuuta 2011

Matkailua ekomaailmoissa

Tässä viikon Selviytyjä:


Tämän Virkkukoukkusen napin ostin joulukuussa Vanhan myyjäisistä. Viikon sisällä se putosi laukustani ja katosi. Lumien sulettua se löytyi pihalta. Hyvin oli rintanappi kestänyt koko talven lumikinoksen alla!

Minulla on ollut onni seurata viime ajat työnkin puolesta sitä kaikkea kiinnostavaa, mitä tapahtuu juuri nyt luomu- ja ekokosmetiikassa. Kyseessä on todella innovatiivinen ala jossa vaikuttaa paljon hienoja, aivan uudenlaiseen eettisyyteen pyrkiviä yrityksiä. Koska lehtemme luomupalsta ilmestyy varsin harvoin, sain pomolta luvan bloggata joskus tännekin ekokosmetiikasta ja muista luomuaiheista. Tänään kävin ekaa kertaa kokeilemassa ekokampaajaa. Bloggaan siitä perusteellisesti myöhemmin, mutta sanottakoon vain, että on ihana fiilis lähteä kampaajalta hiukset hennalta ja yrteiltä (ei siis pahismyrkyiltä) tuoksuen ja siinä tietoisuudessa, että on tehnyt hiuksilleen ja koko keholleen hyvää.


Työhuoneeni ikkunalla lepäilevä buddha muistuttaa minua siitä, että parhaat ideat syntyvät pysähtymällä, hengittelemällä syvään ja kuuntelemalla.

3 kommenttia:

 1. Olen iloinen, että kirjasi tupsahti eteeni !

  VastaaPoista
 2. Minullakin on ollut mielessä, että kirjoitan ekokosmetiikasta -- erityisesti minua mietityttää, mikä siitä tekee niin kallista tässä maassa. En ole vielä nopeilla nettihauilla löytänyt vastausta, vaikka ilmeisesti aiheesta on jonkin verran kirjoitettu aikakauslehdissäkin. Osaatko vinkata juttuja aiheesta?

  Ekokampaaja kuulostaa ihanalta kokemukselta! Minäkin menisin ellei oma siskoni olisi kampaaja, ja ihan tavallinen sellainen.

  VastaaPoista
 3. Verna: Kiitos!

  Mirva: Värjäys ekokampaajalla oli ainakin saman hintaista kuin tavallinenkin värjäys, mutta totta on, että suuri osa tuotteista on Suomessa käsittämättömän kalliita. Esim. Hauschkaa ja Weledaa myydään Suomessa selektiivisen kosmetiikan hinnoilla kun taas Saksassa sarjat ovat kuulemma keskihinnoissa. Luulen, että kyse on suurelta osin siitä, että myynti on Suomessa vielä niin pientä. Eli ekokosmetiikka halpenee sitä mukaa kuin kysyntä lisääntyy.

  Suuri osa ekokosmetiikkabloggaajista tuntuu olevan aika nuoria, pari-kolmekymppisiä. Itse tuumin, että jos joskus bloggaan ekokosmetiikasta voisin keskittyä tuotteisiin, jotka eivät nuorempia bloggaajia kiinnosta: anti-agejuttuihin sekä pitkien hiusten hoitoon. Ne kun ovat molemmat niitä alueita, joista tuntuu olevan aika vähän tietoa liikenteessä - eikä ole ihan simppeli juttu esim. alkaa värjätä aina kemiallisesti värjättyjä pitkiä hiuksia ekokeinoin...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.