keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tunnustuksia

Elisa, joka kirjoittaa ihanaa Sutkautuksia-blogia antoi blogilleni oheisen tunnustuksen. Lämmin kiitos Elisalle! Olen tosi otettu, etenkin kun blogini kuvataso automaattikameralla näppäiltynä nyt on mitä on…
Palkinto haastaa kertomaan seitsemän asiaa itsestään. Tässäpä tulee:

1.  En osaa leipoa pullaa. Ei ole koskaan tullut opeteltua, koska meillä mies on se keittiö-ihme, joka pyöräyttää tuosta vaan marjapiirakan toisella kädellä, sen kummempaa numeroa asiasta tekemättä (vrt. ne perheet, missä miehen grillimestarina oloa pitää aina erikseen ihmetellä ja päivitellä).
2. Kävin autokoulun vasta kolmekymppisenä muuttaessani pois HKL:n alueelta. Koska autokoulun opit ja varoittelut ovat vielä tuoreessa muistissa, olen ylivarovainen kuski. Ajan aina rajoitusten mukaan ja huonolla kelillä reilusti hitaammin. Maantiellä ajaessani juuri minun taakseni kerääntyy aina se jono...
En saa edelleenkään autoa taskuparkkiin. Enkä aio yrittääkään, sen jälkeen kun kerran tukin kokonaisen kadun Helsingin Eirassa niin, että jumissa olivat pitkään sekä bussi, ratikka että autoletka. Tämän jälkeen pitää ihan erikseen mainita, että pääsin kuitenkin inssistä läpi ekalla yrityksellä.:)
3. Jungilaisen MBTI-testin mukaan olen INFJ-tyyppi. Mies on työssään erikoistunut näihin testauksiin ja on tietysti testaillut myös minua läpi yhteisten vuosien.  Tämä luonnetesti on minusta sikäli omaa toimintatapaa kuvaava, että (vasta) sen kautta tajusin olevani introvertti, vaikka osaan tarvittaessa uskottavasti esittää sosiaalista. Ekstroverttihan ei ole vain porukassa puheliaana esiintyvä ihminen, vaan sellainen ihminen, joka voimaantuu muiden seurassa. Minä lataudun yksinäisyydessä.
4. Horoskoopiltani olen kaksonen, nousevalta merkiltäni olen neitsyt. Kaikki kaksoskliseet pitävät kohdallani paikkansa, samoin tunnistan neitsytmäisen kontrollifriikkiyden.
5. Olen seurustellut saman miehen kanssa 19-vuotiaasta, viime kesänä vietimme 20-vuotishääpäivää.
6. Näen hurjasti enneunia jotka toteutuvat. Maalaan ja kirjoitan niitä muistiin. Usein unikuvat ovat niin symbolisessa muodossa, että niiden toteutumisen oivaltaa vasta asioiden tapahduttua.
7. Rakastan lapsuudenkodin perintönä etnomusiikkia, erityisesti afrikkalaista, salsaa sekä balkanilaista mustalaismusiikkia. Pidän myös reggaesta sekä suomalaisesta kansanmusikista sekä kaikenlaisista fuusiojutuista, joista ehkä hienoin on venäläinen Ivan Kupala.
Ivan Kupala-yhtye kiertää Venäjän syrjäkyliä ja nauhoittaa mummojen laulua, jota sitten miksaavat omaan musiikkiinsa. Tässä kovasti pieneen elämään sopiva näyte Kostroma- levyltä, jota meidän lapset kutsuvat ”mummolevyksi”:Tunnustus kuuluu jakaa eteenpäin seitsemään blogiin. Koska en halua pistää tunnustusta eteenpäin juuri samoille blogeille kuin Elisa (minä olisin myös valinnut Junikan Jokihelmisimpukka-blogin ja Pellon pientareella), nimeän nämä seitsemän, jotka kaikki kirjoittavat hitaammasta elämästä, kohtuullistamisesta ja ihmisenä kasvusta pintaa syvemmältä itsensä likoon laittaen ja suurella sydämellä:

18 kommenttia:

 1. Kiitos kaunis tunnustuksesta! Laitan seinälle.
  Tein tuon luonnetestin: INFJ osui ja upposi. Esim. tuolla sivuilla kerrotut asiat siitä, mikä työssä stressaa sopii kuin nakutettu. Niin, ja nyt huomaan, että sulla onkin tuo sama tyyppi. Minulla on ihan selvää, että ajoittain ihmissuhdekuorma tulee työssäni vastaan. Olen viisastunut: en yritäkään harrastaa mitään sosiaalista vireyttä vaativaa, jos opetusta on paljon. Yksittäisten, tuttujen ja luotettujen ystävien tapaaminen on kokonaan toinen asia. Joskus koen vähän syyllisyyttä siitä, että en aina hae lapsia hoidosta HETI kun mahdollista, vaan menen kotiin tekemään töitä yksin. Aika paljon teen myös niin, että lapset pyörivät jaloissa, mutta joskus on vaan niin ihanaa saada olla ihan itsekseen :-).

  Minullakin meni aikaa ennenkuin tajusin, että olen oikeasti introvertti, vaikka olen sosiaalinen ja pidän paljon ihmisistä, keskusteluista, ajatusten vaihdosta, olen aika puheliaskin... jne. Joskus olen sanonut, että olen "piiloujo", koska tätä puolta minusta ei harjaantumaton silmä näe päällepäin.

  VastaaPoista
 2. Hih, tämäpä sattuma (?), sillä luit varmaan, että INFJ on tyypeistä harvinaisin (1%)? Ja meillä on melkein sama nimikin.:)

  VastaaPoista
 3. Harvinaisin? Ihmekös olenkin niin omituinen :-) ;-)!

  Tietoisen minäkuvani varassa en muuten olisi osannut arvata, että testistä tuli vahvimmat prosentit kohdasta N eli intuitiivisuudesta. Olen joskus kuvitellut olevani sekä ulospäinsuuntautunut että rationaalinen/analyyttinen, mutta lienee aika päivittää minäkäsitystä tässäkin suhteessa. Intuitioiluahan tämä minun bloginikin on ollut alusta alkaen.

  VastaaPoista
 4. Voi Marikka KIITOS tunnustuksesta ! En oikein osaa näitä protokollia enkä muitakaan kollia oikein hyvin, enkä tiedä tulisiko nyt toimia jotenkin tietyllä tavalla (nuita logokuvia en ainakaan osaa siirrellä minnekkään :) Mutta otan ilolla haasteen vastaan ja postaan omaan pikkuruiseen blogiini nuo seitsemän tunnustusta.
  Ja mahdoton, kun on ihanaa musaa ja niin leppoisaa kuvaa tuo mummoilu. Meillä muuten on muksujen kesken lentävänä lauseena, että jokin ihana asia on MUMMOISAA :)
  Tuossa pätkässä oli pyhä tunnelma veden kantamisineen ja leivän leipomisineen. Kaikki askareet tulisi tavllaan pyhittää ja antaa niille elämänmakuinen arvostuksensa.
  Jatkan matkaa, enkä vähiten ikkunasta näkyvään unenomaisen pehmeään ja valkoiseen ja hiljaiseen maisemaan.

  VastaaPoista
 5. Mukavia tunnustuksia! Tuo oli hyvin sanottu, että lataudut yksinäisyydessä, tunnistan saman piirteen itsessäni.

  Kiinnostaisi tietää kuinka usein, monen lapsen äiti niin kuin sinä, saat ladattua akkujasi yksinäisyydessä? Minä ainakin tarvitsen omia hetkiä itselleni säännöllisesti, muuten olen kireä kuin viulun kieli.

  VastaaPoista
 6. Tämä täällä punastelee. Kiitos! Kunhan tässä lähipäivinä kerkiän, laitan haastetta eteenpäin!

  VastaaPoista
 7. Marikki: Kuriositeettina infj-ihmisiksi on luokiteltu C. G. Jungin, Gandhin ja äiti Teresan lisäksi kuulemma elokuvahahmo Amelie sekä Jari Sarasvuo.:) Viimeisimmästä en tiedä onko tämä oikean testin tulos vaiko jonkun MBTI-analyytikon mutu-juttu. Mutta voisin kuvitella, että hyvinkin pitää paikkansa.

  Leena: Logon siirtämiseksi paina vaan hiiren oikeaa painiketta ja kopioi kuva nimellä omiin kuviisi. Juu minäkin olen hulluna mummojuttuihin.:)

  Elisa: Pidempi (koko viikonloppu) yksinäisyysaika on tavallisesti järjestynyt kerran vuodessa, mutta kerran päivässä lenkki koiran kanssakin on jo palauttavaa (ehkä jopa välttämätöntä?). Lempparijuttuni on herätä loppukeväästä parhaaseen lintuaikaan tosi aikaisin aamulla ja käydä silloin kävelemässä. Metsässä ei takuulla tule vastaan kuin joku hassuin lintubongari. Nyt jo odotan kevättä, sillä sellaisen aamun jälkeen jaksaa töissäkin vaikka mitä.

  Liisa: Ei mitään syytä punasteluun.:)

  VastaaPoista
 8. Oih! Kiitos Marikka, mahtava yllätys ja ihana piristys sairaalassa vietettyyn päivään. Palaan asiaan paremmalla ajalla & paremmilla voimilla.

  Halaus!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset vaan tunnustuksesta ja terveiset Kajaanin rautatieasemalta! Täytyy jossain vaiheessa yrittää meikäläisenkin antaa oma tunnustuksensa joillekin blogin pitäjille, jotka ovat tuottaneet minulle uutta oivallusta, mukaanlukien sinut.

  VastaaPoista
 10. Kiitos tällaisestakin tunnustuksesta Marikka :). Minäkin tein tuon testin ja tulokseksi tuli INFP. Minäkin näen enneunia, tosin aika kirjaimellisesti asiaa kuvaavia, ja pidän myös tuollaisesta musasta :).

  VastaaPoista
 11. Tuo luonnetyypitys on tosi mielenkiintoinen. Meillä töissäkin käytettiin sitä jossain vaiheessa hyväksi ja oli mielenkiintoista nähdä, miten tiimimme alkoi toimia paremmin, ymmärrettyään, mistä toisten toisenlainen toiminta johtuu.

  Olen saanut testissä vuosien mittaan kahta erilaista tulosta: Olen joko INTP tai INFJ. Pitäisi tehdä tuo testi taas uudestaan ja katsoa kumpaan tulos kallistuu. Tuo INFJ tuli eräässä murrovaiheessa.

  VastaaPoista
 12. Kirsi: Onnea ja paranemisia!

  Kati: Hauska kuulla!:)

  Pellon pientareella: Olisin melkein voinutkin arvata, että olet INFP. :) Kiva kuulla että joku muukin on etnofani. Tämän genren fanittajana tuntee itsensä Suomessa toisinaan aika yksinäiseksi.

  Junika: Meilläkin on testattu töissä MBTI:llä lyhyellä kyselyllä. Jo se auttoi ymmärtämään toisten toimintatapaa hurjasti, eli kyllä minustakin testistä on paljon hyötyä juuri tiimityössä. Lyhyissä nettitesteissä voi aika helposti huijata, jos etukäteen on päättänyt profiloitua vaikkapa ekstrovertiksi (osaan kuvitella, että moni haluaakin, jos vaikkapa hakee jotain tiettyä työpaikkaa jossa sosiaalisuutta erityisesti arvostetaan), mutta pidemmissä, oikeissa MBTI-kyselyissä se on vaikeampaa. Eikä siis ole olemassa mitään ihanteellista merkkiä, koska jokaisella merkillä on vahvuutensa ja heikkoutensa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, nyt sen oivalsinkin (sen kuvan siirtämisen). Mutta kerropa vielä...kiltti kun olet !...että miten saan seuraamani blogit omalle sivulle sivupalkkiin ? Pitääkö ne linkittää jokainen erikseen itse sinne gadgetteihin vai saako niitä jotenkin automaattisesti sinne ? "Ihan urpona olen" :) (Voit vastata myös vaikka Facessa mulle niin ei kuormitu tämä laatikko tämmöisillä ) Kiitos !

  VastaaPoista
 14. Marikka, olipas kiva yllätys täällä odottamassa, Kiitos! Sekä tunnustuksesta että etenkin ihanista saatesanoista. Minäkään en osaa leipoa (enkä kyllä ole kummoinen kokki muutenkaan) ja olen kuulemma hyvä mutta aika varovainen kuski (muistaakseni "alistuva" tuli tulokseksi jostain autokoulun kakkosvaiheessa tehdystä testistä). Menenkin nyt heti tekemään tuon jungilaisen testin, kun kiinnostuin nyt vallan :)

  Jaan tunnustuksen eteenpäin jollain sopivan leppoisalla hetkellä (ja yritän keksiä jotain uutta kerrottavaa itsestäni), kiitos vielä!

  VastaaPoista
 15. INFJ olen minäkin! Tein jollain Humanmetrics-nimisellä sivustolla, kysymyksiä oli 72 kpl -olikohan se ihan vakavasti otettava testi, googlettamalla löysin..?

  VastaaPoista
 16. Leena: Vastasinkin sulle jo sähköpostilla.

  Lumikko: Kiitos itsellesi huippukiinnostavasta ja keskustelevasta blogista! Luin muuten dekkariblogiasikin eräänä päivänä, kun olen kova Beck- ja Wallanderfani.:) Kylläpäs meitä INFJ:tä on siunaantunut paljon näihin leppoisiin blogeihin. En oikeastaan ihmettele, sillä erityisesti tämä ihmistyyppi hyötyy työmielessäkin vapaammasta arjesta. Prässättynä ja valvottuna oleminen on tälle tyypille raskasta, mutta toisaalta hän voi saada hurjasti tulosta aikaan esim. etätöissä.

  VastaaPoista
 17. Kiva että joku sinne Dekkarimaniaankin joskus eksyy, vaikka en ole aikoihin päivittänytkään -nyt on tosin uusi juttu mietinnässä :)

  Tunnistin kyllä siitä INFJ:n kuvauksesta itseni ja muistin saman tien tehneeni testin joskus vuosia sitten ja saaneeni saman tai ainakin melkein saman tuloksen silloinkin. Ja ihan totta, "prässättynä ja valvottuna" ahdistun minäkin, mutta omaehtoisesti toimiessani voin olla hyvinkin aikaansaava.

  VastaaPoista
 18. Kiitos Marikka! Otan toki haasteen vastaan. Ja listaasi tutustuttuani täytyy todeta, että ihania blogeja meillä hidastajilla. Näitähän lukisi vaikka kaiket päivät.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.