keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kissakutsu kävi

Luulin, etten ole kissaihminen. Sitten tapahtui asioita, joista minäkin puupää viimein tajusin että meidän pitää ottaa kissa (tai ehkä sopivampi verbi, kun kissasta on kyse, olisi: vastaanottaa? kera punaisen maton?).

Kyseinen kissanpentu päätyy meille tietysti monipolvisen, hieman maagisen tapahtumasarjan seurauksena. Koirakokemuksemme jälkeen sanoisinkin, että tämä on ainoa oikea tapa ottaa eläin. Eläin valitsee ihmisensä eikä päinvastoin, ja siinä on ihmisen turha vastaan napista. Ihmisen tehtävä on lukea merkit ja totella.

Kattia oli lähes mahdotonta saada kuvaan, kun kävin sitä katsomassa viime viikonloppuna; se oli virvatultakin nopeampi. Eikä se noteerannut meitä juuri mitenkään.

Tietenkään.Ja sitten ei kun nimeä keksimään. Tämmöiselle maatiaisuudestaan huolimatta temppelikissan oloiselle sfinksille ei sitten sopinutkaan etukäteen kaavailemani nimi Lempi. Eikä varmana myöskään Rauha.

Rakastan kissoilla slaavilaisia nimiä, mutta kaikki ehdotukseni (Olenka, Olena, Nadja, Natasha, Rima) tai mustalaisnimi Rada tyrmättiin muiden perheenjäsenten toimesta. Hippinimiakseliakin tunnusteltiin: Tuli ja Kuu olivat miehen mieleen, mutta lapset vastustivat, Woodstock, Gaia, Astra ja Aura eivät herättäneet kenessäkään fiiliksiä.

Tällä hetkellä nimiehdotusten kärjessä on Lilja. Tytär ajaa nimeä kiihkeästi ja se on ainoa, jota kukaan ei kovasti vastusta. Minusta se on valkoisen kissan nimi, mutta onhan tässä melko paljon valkoista. Vähän särmää nimeen tulee mikäli ajattelee, että sen lempparimuoto olisi Lily. Tällöinhän se olisi tietysti Harry Potterin äidin nimi. (kyseistä sivustoa suosittelen muuten kaikille Potter-faneille). Ja tietysti Lily Allenin!

Jos teillä putkahtaa mieleen loistavia kissannimiä tyttökissalle, antakaa kuulua! Perjantaina Hänen Korkeutensa muuttaa meille. Koska tämä on elämäni ensimmäinen kissa, hiukan kyllä jännittää.

Sen kunniaksi että kissasta mahdollisesti tulee Lilja, loppuun kaimansa Lily Allenin (kieltämättä kissamaisen itsenäisen ja itsetietoisen oman tiensä kulkijan) mielestäni paras biisi.

16 kommenttia:

 1. Oi miten sielukas kissa! Muuta en osaa lausua.

  VastaaPoista
 2. salaperäiset silmät...mites olisi Wanda, sopivan maaginen nimi mystisen oloiselle kissalle :)
  t. Eija, kahden kissan ja yhden koiran onnellinen omistaja

  VastaaPoista
 3. Jestas mikà suloinen kissa:-) Lilja vaikuttaisi jotenkin sopivalta nimeltà tuohon nassuun, joten kannatan sità:-)

  VastaaPoista
 4. Olisin ehdottanut Sisua mutta se ei taida sopia tyttökissalle ;)

  VastaaPoista
 5. Itse tuossa sanoit ihan kirjoituksen alussa, että "se oli virvatultakin nopeampi". Mä jo mielessäni siinä vaiheessa ajattelin, että nimenhän pitäisi olla "Virva". Ja vasta eteenpäin luettuani huomasin, että kalastelet täällä nimeä, joten siinä ehdotukseni.

  VastaaPoista
 6. Tuo Lily kuulostaa ihanalta! :-)

  VastaaPoista
 7. Jatkoa, kun nyt muistin: ystäväni tyttären etunimi on Lilja ja kaverini sukunimi on Lilja, joten siksi tuo Lily -muoto kuulostaa paremmalta. Tuli vaan mieleeni juttu, kun eräs tila oli laittanut lehmävasikan nimeksi Hilma ja muistanut vasta jälkeenpäin, kun huutelivat Hilma -hiehoa pellolta, että naapurin vanhan emännän nimi on myös Hilma! :-)

  VastaaPoista
 8. Lilja on kaunis nimi. Itse en oikein tykkää, että selkeästi ihmisnimet päätyvät eläinten nimiksi tai toisin päin. Lilja on toki yleisnimikin, mutta Lily mielestäni kivempi.

  Oma ehdotukseni sfinksineidille on Nefer tai jokin väännös siitä.

  VastaaPoista
 9. Katselin sukuselvitystä vilkkaan esikoistyttöni ollessa taapero. Sieltä löytyi rouva nimeltä Eloisa. Jos olisin kuullut nimen ennen esikoisen nimeämistä, meillä olisi nyt eloisa Eloisa. Sopisikohan se nimeksi kissallekin? Vilma

  VastaaPoista
 10. Lueskelin juttua ja kissan silmien väristä päähääni pälkähti nimi Pihka. Pihkaan voi olla sitten pihkassa :O)

  VastaaPoista
 11. Lilja on hyvä, mutta Pihka paras!

  VastaaPoista
 12. Täällä oli paljon hyviä nimiehdotuksia...ehdotan kuitenkin Kanelia. Kissa on muuten mitä mainioin kumppani hidastajalle = ). Onnea uuden perheenjäsenen johdosta!

  VastaaPoista
 13. Meidän ystäväpiirissä on tyttökissoilla seuraavia nimiä: Ronja, Mirkku ja Tupu. Kävisivät minusta teidän kisullekin. :-)
  Me ei keksitty omalle kisulle nimeä ollenkaan, joten siitä tuli 'Pikku-Kisu'.

  VastaaPoista
 14. Oijoi... Sääli jos et saa jotain noista ihanista slaavilaisista nimistäsi läpi. Lilja -nimi tosin tuolla potter-viitteellä voisi olla sopiva myös punaturkkiselle kisulle. Meillä meni niinpäin, että ilmoitin lapsille hankkivani meille kissan, jonka nimeksi tulee Merlin Severus. :) Voivat sitten alkaa totutella siihen. Typsy hokee ties kuinka monetta viikkoa tauotta "Mä haluun sinisen kissan, mä haluun sinisen kissan..." Eli toivottavasti tämä kyseinen velhokissa sitten löytää meille. :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille loistavista kissanimistä! Kaikkien ehdotettujen lisäksi harkintaan nousivat meillä vielä toinen Harry Potter-nimi Selestina (tämä meni melkein vieläpä läpi), Velho, Louhi ja Loitsu.

  Siinä vaiheessa kun alettiin tehdä perheäänestystä kolmen finaalinimen välillä (Selestina, Lempi, Lilja) , jouduttiin kuitenkin taipumaan sen perheenjäsenen (tytär) tahtoon, jolle kissan nimi tuntui olevan elämän ja kuoleman kysymys. Eli kissasta tuli Lilja/Lily. Jos seuraavaa kertaa tulee, aion kyllä tehdä Auran tavalla eli päättää nimen itse ja sitten vaan ilmoitusasiana kertoa sen lapsille.:)

  VastaaPoista
 16. Hauska huomio tuo vastaanottaa punaisen maton kera, koska kissoista ja koiristahan on kuvaavasti sanottu, että koirilla on isännät, mutta kissoilla hoviväki. Kolmen kissimissin ja yhden komean kollin valittuna voin vain todeta, että niin se ehdottomasti on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.