sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Multaviikko

Päivityslaiskuuteni syy selviää seuraavasta kuvasarjasta. Tasan viikko sitten kuorma-autosta kipattiin pihalleni (ja osin se valui suoraan kadulle, kuten näkyy... tällaisina hetkinä on onni, että pihaviljelijällä on avarasydämiset, ei-nipottavat naapurit) 15 kuutiota multaa uutta kasvimaata varten. Viikko on kulunut tiiviisti lapion varressa, mutta nyt kasa on lähes selätetty. Jäljellä on tien puolella enää peräkärryllinen, jonka onnistuin myymään naapurilleni. Kohta se haetaan pois ja siisteys palaa taas kadullemme.

Alkuperäinen The Kasa


Aluksi oli ihan leppoisaa siirrellä kasaa... mutta sitten alkoi sataa ja kasa muuttui saviseksi velliksi
Tänään: valmis! Kaikki reunuskivet kaivettiin ja kangettiin muuten tältä samaiselta uuden kasvimaan paikalta. Kivistä on.

Tänään pääsin kylvämään ensimmäiset varhaisperunat uudelle kasvimaalle. On tosi helpottunut olo siitä, että tämä kasaurakka sujui näinkin nopeasti ja että sain ensimmäisen perunasatsin suunnitellusti jo maahan.

Muistuttakaa minua silti ensi keväänä ajoissa siitä, etten taas tilaa itselleni sitä viittätoista kuutiota. Senhän nimittäin tein myös viime keväänä, eli tästä on ehtinyt tulla melkein paha tapa. Nyt voisimme vaikka näin kollektiivisesti virtuaalisesti sopia, että pihallani on tarpeeksi multaa?

Arielle varhaisperuna meni jo maahan, Matilda saa itää kuistin valossa tarjottimien päällä vielä vähän aikaa.



ps. IPAM?

2 kommenttia:

  1. Meidän savimaahan olen tänään lapioinut hiekkaa. Ja viimesyksyisestä multakuormastakin riittää vielä lapioitavaa. Jotenkin ymmärrän täysin sen, että ensin lapioiminen on kivaa, pian jo välttämätön paha. Ja kun se lapioiminen loppuu, tekee mielellään jo muuta.

    VastaaPoista
  2. Melkoinen multakuorma! Me levitimme viikonloppuna vain kuomuperäkärryllisen, ja siinäkin jo oli muutama kottikärryllinen kipattavaksi.

    Oletko laskeskellut, tuleeko (tai missä vaiheessa tulee) omavaraisuus edullisemmaksi kuin tuoretuotteiden osto suoraan kaupasta tai torilta? Ainakin näin pihan ja puutarhan perustamisvaiheessa rahaa kuluu. Ihan pienimuotoisestikin kasvattaen multaa, lannoitteita, siemeniä, taimia, lautoja, kasteluvettä tarvitaan suurella summalla. Pensaiden ja puiden kanssa saa tovin odottaa, ennen kuin satoa tulee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.