sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ihana olki

Kelit ovat suosineet pihaviljelijää. Tällä viikolla olen saanut istutettua tai kylvettyä kaikki lajit, vaikka arimmat taimet pidän vielä kasvihuoneessa. Saavat olla sisällä aina kesäkuun toiselle viikolle asti. Tässä kannattaa noudattaa suomalaista koeteltua perinnetietoa vaikka miten hellekautta pukkaisi.

Sipulit olivat kasvattaneet jo sen verran pitkät varret että pääsin kattamaan ensimmäisen kohopenkin. Olkikate on hyvä ratkaisu silloin, kun ei halua kuluttaa ihan koko kesää rikkaruohojen kitkennässä. Se myös pitää penkissä kosteuden eli tuo säästöä kastelukuluihin.

Herneille tein tänä vuonna korkeamman kiipeilytelineen. Herneitä ei ole peitetty harsolla sen takia että olisi kylmä. Meillä on pihalla paljon lintuja ja harso estää niitä napsimasta herneen siemeniä penkistä pois taimettumiseen asti.


Talon eteen pistin kaksi paalia vierekkäin ja koversin niiden sisälle istutusaltaan. Tähän paaliin tuli kaksi tomaatintainta ja telineeseen kiipeilemään salkopapua ja keijunmekkoa. Riskillä pidän nämä kaksi tomaattia ulkona jo nyt koska taimia on niin paljon ettei kahden menetys vielä maailmaa kaada. Sitäpaitsi tämä paikka kuistin seinustalla on koko pihan lämpimin.


ps. Löysin uuden ihanan etnoskabändin suoraan Karpaateilta. Perkalaba ilmoittaa kotisivullaan, että he eivät "vain teeskentele olevansa hulluja, kuten muut bändit. Me olemme oikeasti hulluja".

5 kommenttia:

 1. Olen tänä kesänä postaustesi myötä innostunut viljelyn opettelusta. Kirjastosta lainasin mm. luomutarhurin oppaan. Harmi ettei sitä ole enää saatavilla muuten.
  Saatko jostakin olkea? Itse olen tyytynyt ruohokatteeseen, vähän pelottaa että josko sieltä joku rikkaruoho lähtee kasvamaan..

  VastaaPoista
 2. Maatiloilta kannattaa kysellä olkipaaleja. Antavat niitä vanhempia, joita eivät itse voi käyttää usein ilmaiseksi. Itse haen niitä eräältä maatilalta. Ainakin joillakin Helsingin viljelypalstoilla tekevät joukkotilauksia paaleista, silloin maksavat mutta tulevat toisaalta kätevästi suoraan palstalle. Huutonetissä niitä kuulemma myös kaupataan nyt kun kateviljely on pop.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen alkanaut miettimään muutaman paalin ostamista postaustesi innoittamana :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen ostanut puutarhaliikkestä pakattua olkikatetta. Tulisi varmasti halvemmaksi ostaa suoraan paaleja. En ole tosin olkea laittanut kuin pavuille. Olen juuri perustanut kasvimaablogin savea ja papuja. Osoitteessa: http://saveajapapuja.blogspot.com/
  Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa ja laitoin sivusi blogilistalleni.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa Savea ja papuja. Viljelyonnea sinunkin kasvimaallesi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.