perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lankaterapiaa

Löysin loisto-oppaan kaltaiselleni tumpelolle aloittelijalle: Erika Knightin Yksinkertaisesti neuloen.

Aloittelijalle kaikki pitää vääntää rautalangasta ja Erika se osaa vääntää. Esimerkiksi joustinneuleen kanssa tuskaillessani ja seitsemän kertaa käsityön purettuani avun toi vasta tämä kirja. Vasta Erikan ohjeilla minäkin tajusin vihdoin miksi 1 o 1 n joustinneuleestani tuli koko-ajan helmineuletta. Plussaa ovat myös tämän kaltaiset selkeät kuvat. Kiitos Erika!


Kuopukseni jonka tulevaisuudessa pitää ehdottomasti suuntautua jollekin alalle, joka vaatii sinnikkyyttä jankuttamisen taidossa (puhelinmyyjä?), jankutti siitä, miten haluaa "äidin tekemän pipon" aina siihen hetkeen asti kun vihdoin sai sen päähänsä. Nyt pipoa ei oteta pois edes sisällä vaikkei siitä mikään esimerkkipipo tullutkaan. Onnea on sinnepäin-tyyppiseenkin tuotokseen tyytyväinen asiakas.

Ja jankutuksen loppu.


ps. Vastaan tuli erinomainen postaus käsitöiden terapeuttisesta vaikutuksesta. Yhdyn joka kohtaan.

3 kommenttia:

 1. Löytyisiköhän virkkauksesta samantyyppinen kirja, itselleni kun tuottaa välillä suurta vaivaa nuo virkkausohjeet..? :)Rautalangasta vääntäen se sujuu jotenkin..
  Ihanan pipon olet saanut aikaiseksi, minä se vaan loppujen lopuksi aina puran kaikki työni.

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Neulominen ja erityisesti virkkaaminen (vain yksi väline ja yksi silmukka kerrallaan hallittavana, ei puikoilta vahingossa tippuvia silmukoita) ovat todellakin terapiaa, parasta sellaista! Olen itse käytännössä huomannut, miten käsityöt tukevat pyrkimystäni hidastamiseen ja tietoisempaan läsnäoloon. Kun huomaan lihasteni kiristyvän, ajatusten suhaavan edestakaisin ja kiireen painavan, otan tietoisesti esille mahdollisimman yksinkertaisen käsityön ja rauhoitan mieleni. Annan itselleni luvan vain istua ja virkata, hakea rauhan toistuvasta liikkeestä, joka todistaa, että hitaasti etenemällä valmista syntyy. Niin tiskirätistä kuin elämästäkin.
  Suosittelen, Marikka, sinullekin ekologisia tiskirättejä yhdeksi sopivaksi aloittelijan käsityöksi. Kerä bambulankaa, virkkuukoukku ja aluksi n. 32 ketjusilmukkaa, seuraavat kierrokset pylväitä. Siitä se lähtee, toimivan ja käytössä kätevän tiskirätin kautta reitti kohti rauhallista mieltä.(Neulomalla rätistä tulee venyvä rötkylä, virkkaamalla kaunis ja napakka)
  Tiskirätit ovat mielestäni myös loistava lahjaidea tarhan tädeille ja opettajille. Kohta sekin aika on taas käsillä, kun jotakin on pakko keksiä...

  VastaaPoista
 3. Marika: Itsellänikin on hyvä virkkauskirja parhaillaan haussa. Vinkkaan täällä heti kun löydän!

  Karoliina: Kiitos loistavasta ohjeesta, tuota kokeilenkin heti! Ihanasti sanottu tuo "hitaasti etenemällä valmista syntyy. Niin tiskirätistä kuin elämästäkin." :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.