tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kymmenen hyvää

Sain Sauvajyvänen-blogistilta kivan haasteen.

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa  (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Tässä tulee:

1. Eläimet: Viime vuosina olen saanut kuulla kauhisteluja sen johdosta, että otan koko-ajan lisää eläimiä (vaikkei meillä toistaiseksi siis olekaan kuin koira ja kissa). Nyt kun olen saanut neljä lastani vihdoin viimein helpompaan ikään, miksi hankaloittaa elämäänsä taas? Eläimistähän on vaivaa! Olenko masokisti?
Nämä taivastelijat unohtavat kokonaan sen ilon, minkä eläimen seura ihmiselle tuottaa. Eläimet myös opettavat ihmistä fiksummin kuin ihmiset ikinä ja tätä ei voi mikään kodin siisteys tai elämän helppous korvata. Olen melko varma, että eläinmäärämme ei suinkaan ole tässä...

Tätä karismaattista islanninhevosta talutin lauantaina tunnin lenkin metsässä kun tytär ratsasti sillä. Issikoissa on aivan erityistä viisautta. Senhän näkee jo silmistä!


2. Linnunlaulu: kaunein äänimaisema. Keväisin olen aina harrastanut aikaisia aamulenkkejä, sillä linnunlalun huippusesonkia ei voi missata. Ihan kohta se taas alkaa!


3. Ortodoksisuus: Alan olla perheen ortodoksivähemmistössä kun mies erosi kirkosta ja esikoista kiinnostaa buddhalaisuus. Olen itsekin ajoittain kyseenalaistanut koko hommaa. Silti ortodoksisuus on minun juttuni ja nimenomaan iloa tuottava asia. Palvelusten kauneus, se, että ortodoksisessa kirkossa saa vain olla rauhassa ja keskittyä omiin ajatuksiinsa, ihanan kirkkomusiikin laulaminen kuorossa... Kun palveluksissa on nuoresta tytöstä lähtien seissyt, kirkkovuosi jäsentää elämää eri tavalla kuin mikään muu. Taas ollaan yhtäkkiä esimerkiksi jälleen yhden suuren paaston loppumetreillä, Suuressa viikossa.
Suosittelen satunnaisille turisteille sen perinteisen pääsiäisyön palveluksen sijasta suuren perjantain (pitkäperjantain) ehtoopalvelusta, joka toimitetaan esimerkiksi Helsingin Uspenskissa ja Tapiolan Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa kello 14. Taatusti yhtä tunnelmallinen, ellei vieläkin kauniimpi palvelus!


4. Lapset. Lasten tehtävä ei ole olla vanhempiensa päivänpaisteita ja ilon lähteitä. Sitä he kuitenkin usein ovat, ihan itsestään. Olen erityisen iloinen siitä, että minulla on vielä syliin mahtuvia lapsia.


5. Baletti. Toinen kahdesta lempitaidelajistani. Aloitin baletin vasta 16-vuotiaana mutta siitä tuli harrastus koko elämäksi. Käyn vieläkin tunneilla, sillä tanssiminen tuottaa iloa. Opiskelin yliopistossa pääaineenani estetiikkaa keskittyen taidekritiikkiin. Lopputöissäni opettelin arvioimaan erityisesti balettia sekä tuota seuraavaa lempiasiaani.

6. Ooppera. Toinen lempitaidelaji. Laulun opiskelun aloitin 20-vuotiaana ja sain laulaa neljä ihanaa kautta Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sitä tunnetta, kun saat laulaa oopperaa sadan hengen ryhmässä ei voi sanoin kuvailla, mutta iloa tuottaa myös esimerkiksi oopperan kuuntelu autossa tai suihkussa laulaminen. Lempioopperani on Tshaikovskin Jevgeni Onegin.

7. Viisaat kirjat. Pidän rohkeista ja rehellisistä kirjoista, joissa on oivallettu jokin aikamme asia toisin kuin on tapana ajatella. Tällä hetkellä luen Venla Hiidensalon kirjaa Mediahuora. Suosittelen sitä kaikille, jotka ovat vähääkään kummastelleet minne nykyjournalismi on menossa.

8. Käveleminen. Aliarvostettu liikunta- ja mietiskelymuoto. Paras keino päästä tilaan jossa ajatukset liikkuvat.

9. Metsä. Maailman rumin ääni on moottorisahan ääni ja surullisin näky kaatuva puu. Minulle ei ole sen suurempaa iloa tuottavaa paikkaa kuin metsä.

10. Kasvimaa. Harrastus, josta on tullut enemmän kuin harrastus. Aloitin aikoinaan kolmella kohopenkillä. Nyt niitä on seitsemän eikä loppua kasvimaan laajennukselle näy. Voisikohan autoja pitää jossain muualla kuin pihalla? Tekisi mieli muuttaa sekin turhan panttina seisova alue tuottavaksi kasvimaaksi.


Haasteen annan eteenpäin Auran Hulluille Teekutsuille, Liisan Ihana viritys-blogiin, Wihtorille, Suvin Puutarhasta keittiöön-blogiin ja naapurikadulleni viisaita pohdiskelevalle M:lle Terveisin M-blogiin. Postatkaa tekin, jos aihe inspiroi!

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marikka! Tämä oli hyvä muistutus minulle ja keväisen inspiraation lähde. En kylläkään bloggaa, mutta tällaisen listan aion itselleni tehdä.
  Listoja olen joskus tehnyt kaikenlaisia, mutta kymmenen hyvää tässä kevään murrosvaiheessa on hyvä muistaa.
  Niinhän se on, että hyväa kannattaa kasvattaa. Viime ajat olen enemmänkin yrittänyt vältellä huonoa mieltä aiheuttavia asioita,eli nyt on tilaa hyvälle! :)

  VastaaPoista
 3. Olit unohtanut listalta ukkokultasi! ;)

  VastaaPoista
 4. Näitä on aika ajoin hyvä pysähtyä miettimään - samoin kuten milestäni on hyvä miettiä vaikkapa avioliiton "kehityskeskusteluja tai "taloyhtiön hallituksen kokoukset" (=eli minä ja mies), tai työhyvinvointipäivät (minä ja mies) jne. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marikka! Voi kuinka hurjan samanlaiset asiat meitä onnellistuttavatkaan. Tein tämän haasteen joku aika sitten, mutta olin niin tylsä, etten osannut asiaankuuluvasti laittaa sitä eteenpäin. No, nyt on onnellisuuslistaan tulossa jatkoa lähipäivinä ja jospa osaisin sen nyt myös jakaa eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana blogi sinulla! Minä olen piiiitkän tauon jälkeen taas aloittanut blogi kirjoittelun joten uusia tuttavuuksia on aina mukava saada! Lisäsin itseni lukijaksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.