sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Muhkuraista

Sain ihmeellisesti otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä pihahommat valmiiksi torstaina, juuri ennenkuin ensilumi satoi perjantaina.

Laitoin kasvimaat kuntoon ja nostin puolet maa-artisokista. Puolet jäivät keväälle. Valkosipulin olen unohtanut istuttaa, mutta ensi viikoksi on luvattu lauhaa eli mahdollisesti vielä ehtii...


Maa-artisokkien peseminen ja kuorinta taitaa olla puuduttavimpia hommia koko maapallolla. Ne muhkurat!

Tällä viikolla minulla on ollut uusintaluvussa tämä kirja, jota parisuhdeoppaan sijasta voi todellakin nimittää elämäntaito-oppaaksi. Tämä syvästi humanistinen kirja ei tuomitse hulluimpiakaan parisuhteita ja yritä palauttaa niitä Väestöliiton parisuhde-asiantuntijakunnan suositusten mukaiseen järjestykseen, vaan suhtautuu jopa Matin ja Mervin tarinaan ymmärryksellä, armolla, rakkaudella ja haikeudella.

Inhimillisyydellä.

Rainer Maria Rilken sanoissa on mietittävää: "Tehtäväsi on rakastaa sitä, mitä et ymmärrä." Pahaa ja tuskaa ei pidä hyväksyä, mutta se, että voi kuitenkin rakastaa sitä, että hänessä, minussa, meissä on jotain, joka vain oli näin kummallista ja johti nyt tähän, antaa rauhan. Ei tarvitse taistella! Ei tarvitse väkipakolla mahtaa yhtään mitään. Ei tarvitse ottaa selvää, ratkaista arvoitusta, löytää siitä järkeä jota ei ennenkään ole löydetty.


ps. Georges Brassensin tunnetuksi tekemä kappale Il n´y a pas d´amour heureux  (Ei ole onnellisia rakkauksia) ranskalaisen naisen ja afrikkalaisen miehen tulkitsemana. Vaikuttavia molemmat.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaa tietää, että miten säilöt nuo muhkurat? Olen pakastanut keitettynä tai soseena ja säilyttänyt myös kellarissa. Tosin siellä ne eivät ihan hirmu kauan säily. Uusia vinkkejä ottaisin miellläni vastaan :) Olen muuten itse kuorinut niitä keitettynä, mikä helpottaa hommaa ihan suunnattomasi. Tai ehkä teitkin niin...?

    VastaaPoista
  2. Pakastan ne soseena, sillä eivät montakaan päivää säily hyvinä edes ulkolämpötiloissa. Keitettynä kuoriminen helpottaa hommaa, JOS kaiken mullan saa oikeasti pois juureksen kaikista mahdollisista mutkista. Katastrofi vaanii ainakin sillä pusertamismetodilla, jos multaa onkin jäänyt johonkin kiemuraan. Seuraus: multainen maa-artisokkasose.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.