sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Muoti + kauneus

Sisäänheittokevennyksenä aiheeseen isäni arkistoista löytynyt, jo aika rähjääntynyt mutta silti arvokas aarre, Kotiliesi-lehti keväältä 1971.

Tämän lehden teemana olivat odottavat äidit. Kovin Marimekko-painotteinen muotijuttu esittelee kevään mammamuotia ja jutun pikku huippumallina toimii Marikka 1 v 7 kk.

Juttu ohjeistaa:

Useimmat virkaäidit ovat töissä yhdeksänteen kuukauteen asti ja osallistuvat normaaliin seuraelämään raskausajan loppuun asti. Ja kotiäidit luonnollisesti hoitavat jokapäiväiset työnsä, kutsunsa ja menonsa.

(huom. kutsut! seuraelämä...!)

Raskausajan ykkösvaatteeksi äideille suositeltiin - Marimekkojen lisäksi -  jutussa ponchoa. Oi 1970-luvun ponchot, ja nykyistä paljon iloisempi ja vapautuneempi äitiys! Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.Olen luvattoman harvoin arvioinut minulle lähetettyjä luomukosmetiikan näytteitä, mutta tässä tulee nyt kaksi uutuustuotetta, jotka tekivät vaikutuksen.

Vuonna 2011 Helsingissä perustettu Mia Höytö Cosmetics on ensimmäisenä suomalaisena ihonhoitotuotesarjana saanut Ecocert-sertifikaatin - eikä syyttä. Tuotesarjan tärkein ainesosa on Tyrnisiemenöljy, ja koko kosmetiikan tekemisen johtoajatus rakkaus puhtaaseen luontoon sekä sen parhaisiin raaka-aineisiin.

Sarjan Valo-niminen silmänympärysvoide (37 e) tuntui hauskalta löydöltä aluksi vain siksi, että kuopukseni on samanniminen. Mutta se osoittautuikin parhaaksi silmänympärysvoiteeksi aikoihin. Tämä monia luomusilmänympärysvoiteita paksumpi voide todella kosteuttaa, häivyttää turvotusta ja tummia silmänalusia, tuo valoa katseeseen.
Hyvien luomuhajuvesien etsiminen on erityinen intohimoni. Vuosikaudet käytin Melvitan Eglantine-ruusuvettä, joka oli markkinoiden ainoa oikeasti ruusun tuoksuinen ruusutuoksu. Sen jälkeen suosikkini on ollut mandariinituoksuinen Honore´s Trip (kumpaakaan ei muuten löytynyt enää suomenkielisellä googlehaulla, vaikka ainakin meidän kylän steinerkoulun luomupuodissa jälkimmäistä tuoksua vielä myydään).

Nyt löytyi pitkästä aikaa uusi suosikki, Acorellen Absolu Tiare (35 e).
Tiarekukan eli Tahitin gardenian tuoksu tunnetaan parhaiten Monoi Tiare-öljystä. Käytin tätä öljyä hiustenhoidossa ahkerasti niinä vuosina, kun piti kasvattaa teini-mielenhäiriössä lyhyeksi leikattu tukka takaisin pitkäksi (pitkien hiusten ainoa kasvatusohjehan kuuluu: älä vaan leikkaa niitä... ja jotta hius kestää haaroittumattomana vaikka vuoden leikkaustauon, latvoja pitää erityisesti hoitaa). Kun en enää joutunut käyttämään öljyä hiustenhoitoon, jäin kuitenkin kaipaamaan tuoksua. Tässä se nyt taas on.

Acorellen tuoksut sopivat hyvin allergikoille ja jopa normaalihajuvesille herkistyneille naisille. Tuoksut ovat 100-prosenttisesti luonnollisia ja raaka-aineista vähintään 92 prosenttia on luomutuotettuja. Kaikki Acorellen tuoksut ovat ominaisuuksiltaan aromaterapeuttisia. Tämä tuoksu tasapainottaa. Bingo!

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana pikku-Marikka! Huippumalli jo noin nuorena. :) Kiitos tuosta hajuvesivinkistä. Itse kuulun juuri näihin hajusteyliherkkiin, enkä kestä juuri mitään keinotekoisia tuoksuja. Tuo Melvitan Eglantine on ollut vuosia ainoa käyttämäni tuoksu, mutta nyt tuntuu siltä että saattaisin ihastua tuohon Acorellen Tiareen. Täytyypä käydä nuuhkimassa jossakin.

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, empä ole tiennyt luomuhajuvesistä mitään. Johtuu tosin siitä, että en käytä hajuvesiä, koska ne aiheuttavat minulla nenän tukkoisuutta ja päänsärkyä. Mutta pitää joskus nuuhkia tuollaisia, jos olisivat sopivampia minulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, valoa päivääsi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.